Lääne-Eestis toimus öösel maavärin (9)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemaa maavärin.
Läänemaa maavärin. Foto: Helsingi Ülikooli seismoloogiainstituut

Täna öösel toimus Lääne-Eestis maavärin, mille epitsenter asus Haapsalu linna alla kuuluva Rummu küla kandis. Seismoloogilise aktiivsuse registreeris ka Helsingi Ülikooli seismoloogiainstituut. 

Ehkki maavärina tugevuseks mõõdeti vaid 2,0 magnituudi Richteri skaala järgi, ärkasid paljud Läänemaa inimesed koleda müra ning ragina peale üles. Oma kogemusi jagavad nad ka Läänemaa sotsiaalmeedia grupis:

  • «Haapsalu kesklinnas oli umbes 3.20 kuulda väga kõva pauk, mis järel maja rappus ja värises ikka õige korralikult.»
  • «Oli jah jube matakas kõigepealt ja siis mingi kaja. Vaatasin seirejaama, see ei näidanud veel hommikul mingit värinat. Õudne oli igatahes!!»
  • «Koerad ärkasid selle peale ülesse, hakkasid haukuma ja mööda maja ringi jooksma. Läksime õue, esimese asjana millegipärast kohe vaatasin, kas korsten ikka alles või kukkus alla.»
  • «Mina ehmatasin ka enne poolt nelja üles selle peale et nõud suuretoa sektsioonkapis klirisesid.»
  • «Mina olin Haapsalus üleval kl 3.20, kui maavärin oli. Seisin köögis püsti ja see oli täiesti tuntav ja kuuldav. Tundus, nagu oleks keegi läheduses pommi lõhanud.»
  • «Kuulsin väga kõva kärgatust ja seejärel mingit värinat. Haapsalus. Kella ei vaadanud, kuna mürinale järgnes vaikus ja magasin edasi. Kahtlustasin lennukit. Korra käis peast mõte läbi, et meie korrusmaja mõni rõdudest kukkus alla või plahvatas keldris soojasõlm.»
  • «See juhtus ming öösel 3 ajal vaatasin telekat mõtlesin et kas maavärin või hävitaja lendas madalalt! See maja ikka värises päris koledalt.»

Helsingi Ülikooli seismoloogiainstituudi andmetele tuginedes toimus maavärin Eesti aja järgi kell 03.21 laupäeva ööl vastu pühapäeva.

Maavärin Lääne-Eestis.
Maavärin Lääne-Eestis. Foto: Helsingi Ülikooli seismoloogiainstituut
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles