Elu nõuab vanemapalga reformi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Illustratsioon: Eero Barndõk

Eelmise aasta lõpus riigikogus vastu võetud muudatused võimaldavad emadel ja isadel küll vanemapuhkuse ajal töötada, ent puhkust saab katkestada vaid kuu kaupa. Sotsiaalministeeriumist tuleb peagi uus eelnõu, mille järgi saaks vanemahüvitist välja võtta ka päevade kaupa, et osalise koormusega tööd teha.

Eelmise aasta lõpus riigikogus vastu võetud muudatused võimaldavad emadel ja isadel küll vanemapuhkuse ajal töötada, ent puhkust saab katkestada vaid kuu kaupa. Sotsiaalministeeriumist on välja minemas uus eelnõu, mille kohaselt saaks vanemahüvitist välja võtta ka päevade kaupa, et osalise koormusega tööd teha.

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna perepoliitika juht Pirjo Turk selgitas, et ühe korraga olevat mahukat reformi läbi viia liiga keeruline. Nii on kogu vanemahüvitise suurreform jagatud kahte eelnõusse ning kõik muudatused jõustuvad järk-järgult nelja aasta jooksul.

Esimene suurem muudatus jõustus 1. märtsil – vanemahüvitise saajad tohivad kuus juurde teenida senise 470 euro asemel 1545 eurot ilma, et hüvitis väheneks.

Teine eelnõu uute muudatustega saadetakse kooskõlastusringile täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles