Süüria valitsusvägede õhulöökides sai surma 34 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüriavalitsusväelased Al-Shifoniyas.
Süüriavalitsusväelased Al-Shifoniyas. Foto: STRINGER/AFP

Süüria valitsusvägede õhulöökides sai pühapäeval Ida-Ghoutas surma 34 tsiviilisikut, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

"Režiimi õhulöökide ja rakettide läbi hukkus 34 tsiviilisikut, kellest 11 lapsed," ütles keskuse juhataja Rami Abdel Rahman.

Süüria president Bashar al-Assad ütles pühapäeval, et valitsusväed peavad jätkama operatsiooni mässuliste valduses oleva Ida-Ghouta vabastamiseks hoolimata rahvusvahelisest survest see lõpetada.

"Terrorismivastane operatsioon peab jätkuma, siis on tsiviilisikutel jätkuvalt vähemalt mingigi võimalus," ütles Assad riiklikus telekanalis.

Süüria režiimiväed on vallutanud rohkem kui veerandi Ida-Ghouta enklaavist, mis on veel mässuliste kontrolli all. Damaskusest ida pool asuvas Ida- Ghoutas elab umbes 400 000 tsiviilisikut, enklaavi kontrollib suur hulk relvarühmitusi, millest osa on esindatud vaid piirkonna mõnes osas. Peajõud moodustavad islamistlikud rühmitused Jaish al-Islam, Faylaq al-Rahman ja Ahrar al-Sham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles