Norralased murravad pead: kuidas Poltoranin klassikatehnikas nii hea on? (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Iversen
Emil Iversen Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA

Lahti MK-etapil klassikadistantsil neljandaks jäänud norralane Emil Iversen imetleb teda edestanud suusatajate head minekut klassikarajal.

15 kilomeetri klassikasõidu võitis Lahtis Aleksei Poltoranin, teine oli Aleksandr Bolšunov ja kolmas Iivo Niskanen. «Tulemused peegeldavad seda, mis on tänavusele hooajale iseloomulik. Meil ei jää muud üle, kui tunnistada – oleme veidi liiga nõrgad,» ütles Iversen.

Norralase sõnul on tal palju õppida ning seda eelkõige Poltoraninilt ja Niskanenilt. «Peame nende pealt õppima, ehk õnnestub meil mõne trikid näpata,» ütles Iversen.

NRK ajakirjaniku täpsustavale küsimusele, kas Iversen hakkab nüüd videost nimetatud meeste suusatehnikat analüüsima, vastas norralane: «Jah, me peame seda tegema.»

Martin Johnsrud Sundby, kes lõpetas klassikasõidu viiendana, nõustus kaasmaalasega. «Meid sõidetakse klassikas üle. See pole lõbus, aga annab tohutult motivatsiooni. Ma pole praegu nendele kolmele kutile ligilähedalgi.»

«Mul õnnestus Poltoraninga veidi kaasas sõita. Ta sõidab stiilselt ja hea kiirusega. Loodetavasti suudame ka ise järgmisel hooajal sama näidata,» jätkas Sundby.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles