Algas konkurss Eesti suurima erakõrgkooli rektori kohale

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

1600 üliõpilasega Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor kuulutas uue rektori leidmiseks välja konkursi, mis kestab 20. aprillini.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor eelmine rektor oli kooli looja, 2016. aasta lõpus lahkunud Ülo Pärnits. «Ootame akadeemilist liidrit, kel on ette näidata tõsine teadustegevus ning kes suudab samas rääkida ka ettevõtjatega samas keeles,» ütles kooli nõukogu esimees Kadi Pärnits.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuhi Kristjan Oadi sõnul on suurima erakõrgkooli plaan panna järjest rohkem rõhku praktilise hariduse kõrval akadeemilisele teadustööle. «Tahame Eestis juurutada tänapäevast kõrgkoolimudelit, mis tähendab järjest globaalsema ja tehnoloogilisemalt keerukama maailmaga sobiva ettevõtlushariduse andmist,» rääkis Oad.

«Ettevõtluskõrgkool Mainor on Eestis ainulaadne kool, kus on kõige erinevam skaala üliõpilasi äsja keskkooli lõpetanud tudengitest kuni ennast täiendavate tippjuhtideni,» lisas Oad.

Otsitaval rektorikandidaadil peab olema doktorikraad ning juhtimis- või haridusvaldkonna kogemus. Ta peab valdama vähemalt kolme keelt ning omama rahvusvaheliselt tunnustatud teadustöö tausta. Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektoriks saab kandideerida 20. aprillini. Praegu täidab rektori kohuseid õppeprorektor ja professor Eneken Titov.

Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor on 1600 üliõpilasega Eesti suurim erakõrgkool, kus saab õppida kolmes keeles ning nii rakenduskõrghariduse kui magistriõppe tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles