Viru vanglas mässu korraldanud 18 staažikat retsidivisti anti kohtu ette

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla Jõhvis. Paremal pool siseõuel võib näha korvpalliväljakut.
Viru vangla Jõhvis. Paremal pool siseõuel võib näha korvpalliväljakut. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viru maakohtu ette astusid eelmisel nädalal 18 inimest, kes umbes kaks ja pool aastat tagasi korraldasid Viru vanglas massilise korrarahutuse.

Süüdistuse järgi lõhkusid 18 kinnipeetavat 2015. aasta 23. juunil kella 22.55 paiku Viru vanglas üheaegselt kokku kümnes kambris aknad, kasutades selleks Viru vangla väljastatud metallist lusikaid ja kruuse ning WC-poti loputuskasti kaane tükke.

«Lõhkumisega tekitasid kinnipeetavad materiaalset kahju Riigi Kinnisvara ASile ja Viru vanglale,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova.

RKASile tekitati materiaalset kahju kokku summas 1028,92 eurot, Viru vanglale 35,34 eurot. Kuna mõned süüdistatavad on tekitatud kahju juba hüvitanud, on RKAS esitanud tsiviilhagi poole väiksemas summas – 542 euro ulatuses.

Mässu korraldanud 18 mehe puhul on valdavalt tegu kriminaalkorras karistatud narkokurjategijatega ning enamikul neist on pikk kriminaalne minevik, mõni on ka üle piiri narkootikume või muud salakaupa vedanud.

Nendest üks, 30ndates aastates Jevgeni tappis 2005. aastal koos isaga mehe, keda nad peksid ja kes algse süüdistuse järgi lükati Ontika paekaldalt alla. Kohus leidis siiski, et see juhtus kogemata ja Jevgeni sai tingimisi karistuse. Aastaid hiljem lõi ta külavaheteel jalgrattaga liikunud kalurile telliskiviga pähe.

Teine, 44-aastane Silver seisab samal ajal Viru maakohtu ees ka kuritegelikku ühendusse kuulumise pärast. Aastaid tagasi ajas Silver narkomaanide tugikeskuse sildi all laiaulatuslikku narkoäri. Ida-Virumaal tugikeskust «Teekond elu juurde» pidanud Silverile mõisteti toona kaheksa-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles