Legendaarne Kim Collins lõpetab aegade pikima sprindi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Collins startis MMi eeljooksus uue maailmarekordimehe Christian Colemani ja 16aastase Malta koolipoisi Jacob El Aidaga koos.
Kim Collins startis MMi eeljooksus uue maailmarekordimehe Christian Colemani ja 16aastase Malta koolipoisi Jacob El Aidaga koos. Foto: Simon Cooper/PA Wire/PA Images

Nädalavahetusel toimunud Birminghami maailmameistrivõistlustel tõmbas pikale ja edukale karjäärile joone alla Saint Kitts ja Nevise sprinditäht Kim Collins.

41-aastase välejalg võitis tiitlivõistlustelt seitse medalit, muuhulgas kergejõustiku kuningliku ala 100 meetri jooksu kulla 2003. aasta Pariisi MMilt. Maailma paremikus püsis Collins aga sisuliselt lõpuni välja: 2015. aastal viis ta 60 meetris oma rekordi absoluutsest tippklassist 6,47ni ja aasta hiljem jooksis 100 meetris uuteks rekordnumbriteks 9,93.

«Ma tahaksin jätkata, aga mu keha lihtsalt ei tööta enam nii nagu varem,» tõdes juba teismelisena maailma tippu kerkinud Collins pärast laupäevast eeljooksu. Vanameister pääses küll 6,77ga napilt poolfinaali, ent õhtul enam starti ei tulnud. Juba tänavuse hooaja esimesed stardid näitasid, et ka tema hoog pidi kord raugema - veel mullu jooksis ta 6,52, kuid tänavuse hooaja tippmargiks jäi 6,60.

Collins lisas naljatles, et paljudele oma tänastest konkurentidest võiks ta vabalt olla isa eest. Näiteks eeljooksus sattus Collinsi kõrvalrajale MMi noorim osavõtja, 16aastane Malta koolipoiss Jacob El Aida, kes kasvas üles Collinsi videoid YouTube'ist vaadates. MMil tekkis sprinteritel 25-aastasest eavahest hoolimata hea side ja veel vahetult enne eeljooksu starti viskasid nad kaamerate ees nalja.

Kui meestest on Collins ainulaadne nähtus, siis naistest võistles veel 52-aastaselt tiitlivõistlustel Merlene Ottey, karjääri jooksul 30 (!) tiitlivõistluste medalit võitnud sprinter.

Vaata videot ja meenuta, kuidas esimesel rajal startinud Collins 2003. aastal musta hobusena MMi finaali võitis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles