Ekspert soovitab: kuus supertoitu, mis ennetavad vananemist (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Toitumis- ja iluspetsialist Srah Brewer annab nõu toiduainete kohta, millel on nahale ja kehale üldisemalt tervendav ja noorendav mõju.

  1. Avokaado. Avokaado sisaldab vitamiine C ja A, karotenoide ja on antioksüdant, vahendab Daily Mail. Tänu kõigele sellele toidab ta nahka ja aitab teda hoida noorena. Avokaadoõli sisaldab ka fütosterooli, mis ennetab naha vananemisprotsessi.
  2. Kirsid. Michigani ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et üks klaas kirsimahla päevas aitab aeglustada vananemist. Samuti tuleb välja, et kirsid on üks kõige tõhusam kortsudevastane mari. Kirsimahl võib aidata ka ekseemide ja akne puhul.
  3. Küüslauk. See populaarne maitsetaim aitab verel paremini ringleda ja seega tekitab ka kaunima jume. Küüslauk aitab ka kaasa küünte kasvule ja hoiab nad tugevad.
  4. Porgand. Porgand on hea karotenoidide allikas, mis kaitseb nahka kahjustuste eest. Peale selle sisaldab porgand räni, mis tugevdab juukseid ja nahka.
  5. Sardiinid. Õline kala nagu sardiin sisaldab omega-3 rasvu, millel on tugev põletikuvastane toime, mis omakorda aitab näiteks kõõma, akne ja peanaha löövete puhul.
  6. Roheline tee. Roheline tee on võimas antioksüdant ja ennetab vananemist. Samuti aitab roheline tee põletada kaloreid ja laiendab veresooni, mis omakorda parandab juuste, küünte ja naha tervist.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles