Suitsuandurita elumajas hukkus tulekahjus eakas naine

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjatel tuli sõita öötundidel Tamsallu. Pilt on illustreeriv.
Päästjatel tuli sõita öötundidel Tamsallu. Pilt on illustreeriv. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Reede öösel vastu laupäeva hukkus Harjumaal Kose vallas elumajas puhkenud tulekahjus 83-aastane naine.

3. märtsil kell 2.49 teatati, et Kose vallas Oru külas põleb ühekorruseline elumaja. Päästjad leidsid majast hukkunud 83-aastase vanaproua.

Assaku, Kose ja Kohila päästekomandode päästjad kustutasid tulekahju kella 4.18ks. Põlengu tekkepõhjuse selgitab uurimine. Esialgse info kohaselt ei olnud majas suitsuandurit, mis oleks võinud oma märgusignaaliga traagilise sündmuse ära hoida.

Päästeamet palub inimestel kontrollida, kas kodus olev suitsuandur või -andurid on töökorras. Ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur võib tuleõnnetuse korral päästa elu ning suuremast kahjust kodule või naabritele.

Eile hilisõhtul päästis töökorras suitsuandur mitme inimese elu Pärnus, kus elumaja põles ning inimesed päästis vaid see, et maja teisel korrusel oli töötav suitsuandur, mis andis märku ohust. «Kui teil on kodus andurid korras, olge veendunud, et ka teie naabritel on tuleohutusega kõik korras. Kui tunnete, et ei oska või ei julge naabritega kontakti luua, kuid olete kindlad, et probleemid võivad olla, andke oma murest teada päästeala infotelefonil 1524 või võtke otse ühendust kohaliku päästekomandoga. Tuleohutusprobleemidest teavitamine ei ole kaebamine, see näitab hoolivust nii enda kui ka teiste suhtes,» teatas päästeamet.

Naabrite hoolimatus enda elu ning vara suhtes võib valusasti kätte maksta ka teistele majaelanikele. 5.–9. märts teevad päästjad üleriigiliselt hoolekandeasutuste kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles