Teatriaasta parimate seas leidub mitu Tartu lavastust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Uue Teatri «Praktiline Eesti ajalugu» pälvis žürii tähelepanu kostüümide eest, mille on kujundanud Kristiina Põllu, ja muusikalise kujunduse eest, mille on loonud ka ise etendustes osalevad ansambli Odd Hugo muusikud Rando Kruus (tagaplaanil vasakult) ja Oliver Vare.
Tartu Uue Teatri «Praktiline Eesti ajalugu» pälvis žürii tähelepanu kostüümide eest, mille on kujundanud Kristiina Põllu, ja muusikalise kujunduse eest, mille on loonud ka ise etendustes osalevad ansambli Odd Hugo muusikud Rando Kruus (tagaplaanil vasakult) ja Oliver Vare. Foto: Gabriela Liivamägi / Tartu Uus Teater

Rahvusvahelisele teatripäevale, 27. märtsile on põhjust rõõmsa näoga vastu astuda ka Tartu teatrirahval. Eesti teatriliidu avalikustatud tänavuste aastaauhindade žüriide otsusel on võimalike saajate hulgas nii Tartu Uus Teater ja Vanemuine kui ka Must Kast. Mille eest? Selgub alljärgnevas ülevaates.

Salme Reegi nimelise auhinna nominendid on Birgit Landberg ja Paul Piik. Esimene neist on lavastaja ja teine dramaturg teatri Must Kast lavastuses «Peks mõisatallis». Žürii tõstis seda esile kui tänapäevaselt säravat ja intellektuaalset, värsket ja provotseerivat vaadet Eesti ajaloole ja eestlase enesekuvandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles