Kuressaare kesklinna pannakse 16 valvekaamerat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamera.
Valvekaamera. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saaremaa vallavalitsus laseb Kuressaare kesklinna rekonstrueerimise käigus paigaldada linna peatänava Pargi ja Torni tänava vahele jäävale lõigule 16 valvekaamerat, teatas ajaleht Saarte Hääl.

«Kaamerate asukohad on valitud koostöös politseiga ja ennekõike on lähtutud sellest, millised kohad on nädalavahetustel olnud kõige probleemsemad ja vajavad paremat jälgimist. Uued valvekaamerad lihtsustavad korrarikkujate väljaselgitamist ja loodetavasti hoiavad ka ära vähemalt osa korrarikkumisi,» ütles vallavalitsuse järelevalve ja kriisireguleerimise peaspetsialist Karel Koovisk ajalehele.

Tema sõnul on kohalikul omavalitsusel kohustus panustada avaliku korra tagamisse ja valvekaamerad peaksid turvatunnet süvendama.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar märkis Saarte Häälele, et siseministeerium teeb aeg-ajalt küsitlusi elanike teadlikkuse ja hoiakute kohta turvalisuse valdkonnas. Küsitlused näitavad üheselt ja selgelt, et oma elukoha turvalisuse garantiiks peavad inimesed esmajoones valvekaameraid tänaval ja politsei nähtavust ehk patrulltegevust. Sellele tuginedes avaldas Antsaar tunnustust, et Kuressaare kesklinna projekti planeerimisel ei ole kohalik omavalitsus unustanud turvalise elukeskkonna planeerimise põhimõtteid, mille üks komponent on ka valvekaamerad.

«Avalikud valvekaamerad omavad kindlasti ennetuslikku mõju ja aitavad toime pandud süütegusid hiljem kiiremini avastada ja õiglust jalule seada,» nentis ta, tuues heaks näiteks Uue tänava parkla, kus mitmed aastad tagasi oli nädalavahetustel palju probleeme avaliku korra ja elanike öörahu rikkumisega. Parklasse valvekaamera paigaldamise järel räuskajad ja purjutajad sinna enam ei tükkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles