Läti politseinikule esitatakse viieaastase Ivani juhtumi raames süüdistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan.
Ivan. Foto: Läti politsei

Läti Siseturvalisuse Büroo (BVB) esitas Kurzeme piirkonnaprokuratuurile kaebuse, milles nõuab ühele politseinikule süüdistuse esitamist ebapiisava tegutsemise eest eelmisel suvel Liepajas kadunuks jäänud ja hiljem surnuna leitud viieaastase Ivan Berladini otsingute käigus.

LETA uudisteagentuuri teatel sai kõnealune Kurzeme politseinik päev pärast poisi kadumist mitmeid vihjeid tema võimaliku asukoha osas. Seda teavet ei edastatud aga asjaga tegelevatele ametnikele.

Näiteks tehti kõne, milles öeldi, et Ivanile sarnanev poiss sõidab Dubeni suunas. Poisi kohta saadud informatsiooni ei kontrollitud koheselt ja Dubeni piirkonnas alustati otsingutega alles 9. juulil. Poiss leiti surnuna kaks päeva hiljem.

Selle eest võib ametnikku oodata kuni viie aasta pikkune vangistus, ühiskondlikult kasulik töö või rahatrahv. Praeguseks on politseinik juba teenistusülesannetest vabastatud.

Viieaastane Ivan Berladin lahkus oma kodust eelmise aasta 1. juulil ja jäi kadunuks. Politsei otsis koos vabatahtlikega poissi 10 päeva ning 11. juulil leiti Dubeni lähistelt tema surnukeha. Uurimise tulemusena selgus, et poiss läks tõenäoliselt vale bussi peale ja asus teele Grobini suunas.

Politsei alustas kriminaalasja, et poisi kadumise ja surmaga seotud asjaolud välja selgitada. Politsei annab hinnangu ka tema vanemate ning bussijuhi vastutusele antud küsimuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles