Kataloonia parlament asus otsima uut presidendikandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia parlamendihoone juurde kogunenud toetavad iseseisvusteekonna jätkumist.
Catalonia's parliament met for the first time since it was dissolved following a failed bid to break from Spain in a session that will see separatists start the process to get sacked regional leader Carles Puigdemont back into power.  / AFP PHOTO / Pau Barrena
Kataloonia parlamendihoone juurde kogunenud toetavad iseseisvusteekonna jätkumist. Catalonia's parliament met for the first time since it was dissolved following a failed bid to break from Spain in a session that will see separatists start the process to get sacked regional leader Carles Puigdemont back into power. / AFP PHOTO / Pau Barrena Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Kataloonia regionaalparlamenti kuuluvad erakonnad alustasid esmaspäeval konsultatsioone uue presidendikandidaadi leidmiseks.

Senini pürgis presidendiks Hispaanias tagaotsitav ja Belgias eksiilis elav Kataloonia endine liider Carles Puigdemont, kuid teatas eelmisel nädalal, et loobub kandideerimisest. Sellega soovis ta anda tõuke Kataloonia poliitkriisi lahendamisele.

Loodetakse, et samm annab Katalooniale võimaluse saada ametisse valitsus ja taastada oma autonoomia. Praegu on Kataloonia mulluse iseseisvusdeklaratsiooni tõttu Madridi otsevõimu all.

Parlamendi spiiker Roger Torrent kohtub esmaspäeval seitsme fraktsiooni juhiga ning koos valitakse uus presidendikandidaat.

Puigdemont käis välja, et selleks võiks saada mõjuvõimsa iseseisvusmeelse kodanikuühenduse ANC juht Jordi Sánchez.

Tema kandidatuuri vastu räägib asjaolu, et ta on viiendat kuud vangis ja riik kahtlustab teda mässule õhutamises. Ettepanekuga pole päri ka iseseisvusmeelne erakond CUP, mis ähvardab tema kandidatuuri blokeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles