USA Mississippi vabariiklasest senaator lahkub aprillis senatist

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklasest senaator Thad Cochran 22. veebruaril Ühendriikide saatkonnas Havannas.
USA vabariiklasest senaator Thad Cochran 22. veebruaril Ühendriikide saatkonnas Havannas. Foto: Reuters/ScanPix

USA

Kauaaegne vabariiklasest Mississippi osariigi senaator Thad Cochran teatas esmaspäeval, et paneb aprillil algul tervislikel põhjustel ameti maha.

Cochrani otsus toob kaasa senati järelvalimised saadikukoha täitmiseks, mida ta on enda käes hoidnud terve põlvkonna.

Detsembris 80-aastaseks saanud Cochrani on vaevanud terviseprobleemid ja teda on viimastel kuudel Kapitooliumi künkal nähtud harva. Sügisel veetis ta mitu kuud kodus, naastes Washingtoni oktoobris, et kindlustada vabariiklastele vajalik enamus eelarvekava vastuvõtmiseks. Sestsaadik on ta hoidnud madalat profiili.

"Ma kahetsen, et minu tervisest on saanud püsiv väljakutse," teatas Cochran avalduses. "Mississippi rahva ja meie riigi teenimine on olnud mulle suurim au. Olen andnud endast parima, et langetada otsuseid meie riigi ja minu armastatud osariigi parimates huvides...Minu lootus on, et tehes selle teatavaks praegu, suudetakse tagada sujuv üleminek, et nende häält oleks ka edaspidi Washington DC-s kuulda." 

Senaatori tagasiastumine jõustub 1. aprillist, pärast mida saab Mississippi vabariiklasest kuberner Phil Bryant määrata ametisse ajutise senaatori saadikukoha järelvalimisteni, mis peetakse ühes 6. novembri kongressi vahevalimistega. Valimiste võitja mandaat kestab Cochrani ametiaja lõpuni 2021. aasta jaanuaris.

Cochrani, kes valiti esmakordselt senatisse 1978. aastal, saadikukoha täitmiseks on oodata tulist heitlust vabariiklaste erinevate leeride vahel.

Vabariiklastel on 100-kohalises senatis napp kahekohaline enamus 51-49, kuid Missisippist kui traditsioonilisest vabariiklaste kantsist valitakse novembris suure tõenäosusega senatisse vabariiklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles