Kontaveit tippturniiril avaringis vaba, potentsiaalne vastane eelmine esinumber

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: KARIM SAHIB/AFP

Anett Kontaveit (WTA 28.) ja Kaia Kanepi (WTA 64.) osalevad sel nädalal USAs Californias toimuval Indian Wellsi tenniseturniiril. Kontaveit on avaringis vaba, Kanepi ootab vastast kvalifikatsioonist. 

Naiste üksikmänguturniiril, kus auhinnafond kerkib 8,7 miljoni USA dollarini, said mõlemad tennisistid otsepääsme põhitabelisse. Kontaveit kohtub teises ringis kas poolatari Magda Linettega (WTA 61.) või valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitšiga (WTA 49.). Linette on Kontaveidile tuttav vastane, sest omavahel on kohtutud suisa kuuel korral. Poolatar on võitnud neli, Kontaveit kaks mängu. Viimati mängiti Wuhani tenniseturniiril, kus Linette võitis 7:5, 6:4. 

Sasnovitšiga on eestlanna kohtunud viiel korral ning seni on kolmel korral peale jäänud Kontaveit. Tõsi, viimati pidi Kontaveit Brisbane' tenniseturniiril kaotusvalu maitsma, samas kui Sasnovitš tegi ajalugu – ta oli esimene kvalifikatsioonist alustanud mängija, kes sel turniiril finaali jõudnud. Finaalis kaotas Sasnovitš Elina Svitolinale. 

Samas tabelipooles on ka maailma teine reket Caroline Wozniacki, endine esireket Angelique Kerber (WTA 10.) ja tugev venelanna Jelena Vesnina (WTA 24.). Edu korral läheks Kontaveit kolmandas ringis kokku just Wozniackiga. 

Kanepi, kes loobus teadupärast veebruaris Tallinnas toimunud FED Cupi turniirist ja jättis vahele ka Acapulco turniiri Mehhikos, kohtub avaringis kvalifikatsioonist tulnud mängijaga. Edu korral kohtuks Kanepi järgmises ringis aga tugeva ameeriklanna Coco Vandeweghega (WTA 16.). 

Esimesed avaringi mängud peetakse kolmapäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles