Koidula muuseumis selgub riigi parim etleja

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Laupäeva südapäeval Pärnu Koidula muuseumis algav etlusvõistlus on järjekorras juba neljas. Selleaastasele konkursile lisab erilisuse hõngu fakt, et tänavu möödub 175 aastat Lydia Koidula sünnist. 

Ettevõtmise eesmärk on aktiveerida täiskasvanute luule- ja etlushuvi kogu riigis ja anda oma oskuste esitlemiseks väljund. Veebruaris sõeluti välja parimad vähemalt 18aastaseid etlejad piirkondlikel konkurssidel Tallinna kirjanduskeskuses, Kreutzwaldi memoriaalmuuseumis Võrus, Lutsu majamuuseumis Tartus, Aavikute muuseumis Kuressaares ja Koidula muuseumis Pärnus. 

Kohustusliku Koidula luuletuse kõrval tuli esitada enda valitud Eesti autori loomingut. 

Finaalvõistlusel Pärnus astuvad üles Laura Jaansen, Kristiina Kromanov, Linda Olmaru ja Daria Gavriltsenko Tallinnast, Romet Koser, Maarja Mõts ja Anne Urbel Tartust, Külli Volmer, Ere Raag ja Ene Sokk Võrust, Piret Hiie-Kivi ja Kerli Adov Kuressaarest ning Emilie Kirsi, Saima Jakobson, Tiina Kalda ja Ljudmilla Fjodorova Pärnust. Finaali žüriisse kuuluvad luuletajad Triin Soomets ja Kaupo Meiel ja näitleja Jaak Johanson.

Konkursi võitja saab auhinnaks Vello Paluoja loodud Lydia Koidula pastellportreemaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles