Suur galerii: Genfi autoshow selle aasta staarid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Genfis avatakse juba sel reedel kõigile külastajatele iga-aastane autonäitus, kus paljud autotootjad oma uusimate mudelitega väljas on.

Näiteks Volkswagen esitleb messil 2020. aastal turule toodavat elektriautode seeriat I.D. Family. Täpsemalt kohal tippmudeliga I.D. VIZZION, mida juhitakse hääle ja žestide abil ja ühtlasi on sõiduk tänu tehisintellektile ka õppimisvõimeline.

Peugeot esmaesitleb aga uut Peugeot 508, Rifterit ja Rifter 4x4 ideeautot. Lisaks räägitakse uuest 8-käigulisest automaatkäigukastist, 225 hj PureTech bensiinimootorist ja 130hj BlueHDi diiselmootorist.

1320 ruutmeetri suurune näituseala on saanud täiesti uue välimuse ning on jaotatud sektsioonideks:

Renault jätkab Genfi autonäitusel oma 120-aastaseks saamise tähistamist. Tänavu on fookuses ZOE, Captur, Scenic, Talismani ja uued mootorid. Maailmale tutvustati hommikul esmakordselt ka linnaliikuvuse kontsepti EZ-GO.

Goodyear näitab autonäitusel aga EfficientGrip Performance rehviprototüüpi, mis on disainitud spetsiaalselt elektrisõidukitele.

Kõik need autod on esitletud ka ülalolevas galeriis. Porsche, Mazda, Ford, Ferrari, Alpine, Audi, Toyota, Bugatti - nemad ja kümned teised on kohal.

Järjekorras 88. autonäitus kestab 8.-18. märtsini ning selle 180 osalist esitlevad kokku 110 uut masinat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles