Endine Vene topeltagent kartis oma elu pärast (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud kaetud pingi juures, millelt leiti Sergei Skripal ja tema tütar Julia.
Politseinikud kaetud pingi juures, millelt leiti Sergei Skripal ja tema tütar Julia. Foto: Frank Augstein / AP / Scanpix

Venemaal Ühendkuningriigi kasuks spioneerimises süüdi mõistetud erupolkovnik Sergei Skripal võitleb arvatava mürgitamise järel Inglismaal haiglas oma elu eest. Briti meedia andmeil oli ta hiljuti kaitset otsides politsei poole pöördunud.

Nii 66-aastane Skripal kui ka tema 33-aastane tütar Julia on mõlemad kriitilises seisundis haiglas pärast seda, kui nad leiti pühapäeva pealelõunal Lõuna-Inglismaa linna Salisbury ühe kaubanduskeskuse juurest mittekontaktsena. Endiselt on ebaselge, mis aine põhjustas mürgituse.

Esmaspäeval toimetati BBCi andmeil haiglasse ka kaks juhtumiga tegelenud politseinikku, kellest üks on praeguseks koju pääsenud. Nad kurtsid silmade sügeluse, hingamisraskuste ja lööbe üle. Lisaks on haiglas abi antud veel tosinale päästetöötajale, kellest paljudel esines oksendamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles