Süürias kukkus alla Venemaa armee transpordilennuk (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid An-26
Lennukid An-26 Foto: Vitaliy Ankov/RIA Novosti/Scanpix

Süürias kukkus alla Venemaa sõjaväele kuuluv transpordilennuk An-26. Venemaa kaitseministeeriumi andmetel hukkusid kõik 39 pardalviibinut.

Kaitseministeeriumi sõnul viibis lennukis 33 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Ametnike sõnul lennuki pihta ei tulistatud ja esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse tehniline viga. 

«Transpordilennuki An-26 pardal oli 33 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Kõik said surma,» edastati teates. Algsete teadete kohaselt viibis lennukis 32 inimest. 

Õnnetushetkel oli lennuk maandumisrajast umbes 500 meetri kaugusel.

«Sündmuspaigalt ei teatatud rünnakust lennuki vastu,» tsiteeris Raadio Vaba Euroopa Vene kaitseallikaid.

Õnnetus leidis Venemaa kaitseministeeriumi sõnul aset Moskva aja järgi kella 15.00 paiku (Eesti aja järgi kella 14 paiku), mil lennuk alustas maandumist Khmeimimi õhuväebaasis. Baas asub Latakia linna lähistel.

Enne seda oli 2015. aastast Bashar Assadi režiimi toetava Venemaa ametlik langenutena kaotatute arv Süürias 45. Sellele lisanduvad aga sajad venelased, kes on seal surma saanud samuti Assadi režiimi eest võitlevate ja Vene valitsusega seotud eraarmeede võitlejatena.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles