Linn kingib Toomkiriku hoone kogudusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Toomkirik.
Tallinna Toomkirik. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnavalitsus kavatseb kolmapäevasel istungil võõrandada Toom-Kooli 6 kinnisasja koos Toomkirikuga tasuta Eesti Evangeelse Luteri Kiriku (EELK) Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskoplikule Toomkogudusele.

Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt tehakse ettepanek võõrandada otsustuskorras erandina tasuta Tallinna linna poolse kingitusena Toom-Kooli 6 kinnisasi koos sellel asuva toomkiriku hoonega EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskoplikule Toomkogudusele.

EELK Konsistooriumi peapiiskop Urmas Viilma tegi 2. veebruaril kirjaga Tallinna linnavalitsusele ettepaneku anda Tallinna toomkirik kui EELK peapiiskopi katedraalkirik, tasuta üle EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskopliku Toomkoguduse omandisse.

Põhjenduseks on asjaolu, et Tallinna toomkirik on Toomkoguduse valduses juba alates 1927. aastast ning kogudus on hästi toime tulnud hoone haldamise ja korrashoiuga ning saab ka tulevikus hakkama.

Toomkiriku hoone anti Tallinna linnale 4. veebruari 1993 riigi vara munitsipaalomandisse üleandmise aktiga Tallinna Arhitektuuri Mälestusmärkide Kaitse Inspektsiooni vara koosseisus.

Kinnisasi on Tallinna Kesklinna valitsuse valitsemisel ja bilansis.

Käesoleval ajal on kirikuhoone Toomkoguduse kasutuses. Kogudus kannab kõik hoone haldamise ja korrashoiuga seotud püsikulud ning teostab remondi- ja restaureerimistöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles