Margus Kiiver: Loeb hoiab Mehhiko ralli eel tagasihoidlikku joont

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb teeb pärast 2015. aasta Monte Carlo rallit MM-sarjas suure tagasituleku, kui sõidab tänavu kaasa kolmel etapil. Avaetapiks valis prantslane Mehhiko ralli.
Sebastien Loeb teeb pärast 2015. aasta Monte Carlo rallit MM-sarjas suure tagasituleku, kui sõidab tänavu kaasa kolmel etapil. Avaetapiks valis prantslane Mehhiko ralli. Foto: @World/Citroen

Nädalavahetusel sõidetav autoralli MM-sarja kolmas etapp Mehhiko ralli on alati olnud pisut eriline. Tänavu lisab sellele kaalu autoralli üheksakordsete maailmameistrite Sebastien Loebi ja Daniel Elena naasmine MM-sarja. Sõltumata tulemusest pakuvad nad ralli eel ja ajal palju kõneainet.

Meeste viimane täishooaeg WRC sarjas jäi aastasse 2012, sellest hooajast pärineb ka nende üheksas maailmameistritiitel. Ka siis sõitsid nad viimati Mehhikos, kust lahkusid võidukalt.

Vahepeal on Loeb sõitnud ringrada ja rallikrossi, kus ta on küll olnud edukas, aga tiitliteni pole jõudnud. Minu hinnangul on Loeb nendel aladel, kus kontakt kaasvõistlejatega on pidev ja kus tuleb olla piisavalt nahaalne, lihtsalt liiga viisakas. Ja et vana võitluskaaslane, kaardilugeja Daniel Elena liiga palju lihtsalt elu nautida ei saaks, on mehed kolm korda osalenud Peugeot’ meeskonna koosseisus Dakari maratonrallil, kus parimaks tulemuseks jäi möödunud aasta teine koht.

Loebi nimi kerkis mäletatavasti WRC maailmas taas teemaks möödunud aastal, kui sügavas augus olnud Citroëni meeskond kutsus ta oma autot testima. Otsekohe hakati arutama, kas ta naaseb WRC sarja. Loeb andis tagasisidet auto kohta, oma edasistest plaanidest aga vaikis. Sama tegi Citroëni meeskond. Kõigist autospordialadest on ralli Loebile alati olnud kõige südamelähedasem ja nii polnud üllatus, kui eelmise aasta lõpus teatati, et Loeb ja Elena teevad sellel aastal kaasa kolm MM-rallit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles