F1-tiim andis naispiloodile ametikõrgendust

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatiana Calderon jätkab koostööd Sauberiga.
Tatiana Calderon jätkab koostööd Sauberiga. Foto: Instagram/Tatiana Calderon

Igapäevaselt F1 alamsarjas GP3 võistlev Tatiana Calderon on edaspidi ametis Sauberi vormelitiimi ametliku testisõitjana. «Selle koostöö tulemusena saan kasvatada kogemustepagasit, mille omandasin möödunud aastal olles võistkonna noorsõitja,» sõnas kolumbialanna.

Calderon lõpetas mullu GP3 sarja hooaja 18. kohaga ning lööb samas võistlussarjas kaasa tänavugi. F1-uksele lubab tal koputada Mehhiko telekommunikatsioonigigant Telmex, mis toetab nii 24-aastast sportlast kui ka Sauberi tiimi.

Vaatamata uudisele pole põhjust loota, et Calderonist saab esimene naine pärast 1976. aastat, kes mõnel F1 GPl võistlema pääseb. «Testisõitja» ei tähenda «varusõitjat» ehk kui põhipilootide Marcus Ericssoni või Charles Leclerciga peaks midagi juhtuma ning nad ei saa Sauberit esindada, istuks masinasse tõenäoliselt kogenum itaallane Antonio Giovinazzi. Calderoni meeskonna juures hoidmise eesmärk on pigem ära kasutada nägusa naise pakutavat reklaamivõimalust ning edendada ka F1-sarjas võrdõiguslikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles