Saksa populiste üllatas «normaalne» olukord Damaskuses (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsuse esindajate kohtumine AfD poliitikutega.
Süüria valitsuse esindajate kohtumine AfD poliitikutega. Foto: AFP/SCANPIX

Saksa migratsioonivastase erakonna AfD parlamendisaadikud viibisid täna Süürias ning väljendasid üllatust normaalse olukorra pärast Damaskuse tänavatel.

AfD tahab, et Saksa valitsus hakkaks saatma Süüria põgenikke tagasi oma kodumaale. Kuus AfD esindajat saabus Damaskusesse eile, et pidada kõnelusi režiimimeelsete ametnikega.

«Kuna Saksa meedia teated ei ole usaldusväärne viis, kuidas hinnata tõelist olukorda Süürias, siis meie reisi eesmärk on saada kohapeal aru inimõigusolukorrast ja ülesehitamise jõupingutustest piirkondades, mis on terroristide käest vabastatud,» ütlesid nad avalduses.

Delegatsiooni teatel olid nad üllatunud normaalse olukorra üle Damaskuse tänavatel. «Ilma peakatteta naised võivad liikuda linna üllatavalt puhastel tänavatel vabalt ringi,» märkisid nad.

Delegatsiooni juhi Christian Blexi sõnul väljendas režiimimeelne ülemmufti Ahmed Badreddin Hassoun kohtumisel AfD ametnikuga soovi, et põgenikud naaseksid tagasi koju.

Ülemmufti Ahmed Badreddin Hassun ja Christian Blex (paremal).
Ülemmufti Ahmed Badreddin Hassun ja Christian Blex (paremal). Foto: AFP/Scanpix

AfD pääses mulluste valimiste järel esimest korda Saksa parlamenti. Erakonna üheks esimeseks algatuseks oli ettepanek allkirjastada Süüria presidendi Bashar al-Assadi ja Saksamaa vahel kokkulepe põgenike deporteerimiseks. Ettepanek lükati Liidupäevas tagasi.

Alates kodusõja puhkemisest Süürias 2011. aastal on riigis hukkunud üle 340 000 inimese ja miljonid inimesed on oma kodud maha jätnud.

Süüria valitsusväed viivad hetkel läbi pommitamiskampaaniat Damaskuse lähistel Ida-Ghouta enklaavis, kus mässuliste kontrolli all oleval territooriumil elab umbes 400 000 inimest. Viimase kahe nädala jooksul on seal režiimivägede rünnakutes surma saanud üle 700 tsiviilisiku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles