Riigikogu kinnitas Holmi riigikontrolöri ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Holm
Janar Holm Foto: Sander Ilvest

Riigikogu kinnitas täna Janar Holmi riigikontrolöri ametisse.

Hääletuse ajal oli kohal 89 riigikogu liiget. Holmi ametisse kinnitamise poolt oli 64 ja vastu kümme saadikut. Hääletamata jättis 15 saadikut.

President Kersti Kaljulaid tegi riigikogule ettepaneku nimetada riigikontrolöriks praegu sotsiaalministeeriumis tööala asekantslerina töötava Janar Holmi.

Eesti põhiseadusele vastavalt nimetab riigikontrolöri ametisse riigikogu presidendi ettepanekul. Ettepaneku heakskiitmiseks on vajalik poolthäälte enamust parlamendis toimuval salajasel hääletusel.

Keskerakonna, Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioonid teatasid varem oma toetusest Holmile, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioonid lubasid hääletamise oma saadikutele vabaks jätta.

Vabaerakond teatas enne hääletust, et ei toeta Holmi riigikontrolöri ametisse nimetamist ning erakonna saadikud hääletamisel ei osale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles