Maailma parim lennufirma Qatar Airways alustab lende Tallinnasse (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatar Airwaysi lennuk
Qatar Airwaysi lennuk Foto: Vida Press

Maailma parim lennufirma Qatar Airways teatas tänasel pressikonverentsil 15 uue sihtkoha lisamisest ning nende hulka kuulub ka liin Doha-Tallinn.

Qatar Airways'i tegevjuhi Akbar Al Baker sõnul on tal hea meel teatada, et lennufirma laieneb 2018. ja 2019 aastal lausa 15 uude sihtkohta, mille hulka kuulub ka Tallinn.

Uuteks sihtkohtadeks on: London Gatwick Suurbritannias; Cardiff Suurbritannias; Lissabon Portugalis; Tallinn Eestis; Valletta Maltal; Cebu ja Davao Filipiinidel; Langkawi Malaisias; Da Nang Vietnamis; Bodrum, Antalya ja Hatay Türgis; Mykonos ja Thessaloniki Kreekas; ja Málaga Hispaanias.

Lisaks sellele suurendatakse lendude tihedust kaks korda Varssavis, Hanois, Hồ Chí Minhis, Prahas ja Kiievis ning kolm korda Madriidis, Barcelonas ja Maldiividel.

«See peegeldab meie pühendumust ühendada reisijaid kõikides maailma nurkades viisil, mis oleks neile võimalikult mugav. Me oleme pühendunud oma ambitsioonika kasvustrateegia jätkamisele, et meil oleks võimalik pakkuda oma reisijatele nii palju valikut kui võimalik ja viia neid kõikjal maailmas, kuhu nad soovivad minna,» kommenteeris laienemist ettevõtte tegevjuht Akbar Al Baker.

Qatar Airwaysi teade Twitteris
Qatar Airwaysi teade Twitteris Foto: Qatar Airwaysi Twitteri konto

Tallinn lennujaama pressiesindaja Priit Koffi sõnul väga suure üllatusega tegemist pole, sest töö selle nimel on käinud pikalt. «See ajastus on lihtsalt natukene üllatav, et nad niimoodi otsustasid selle täna välja öelda aga selles mõttes et töö selle nimel on juba käinud mõnda aega,» sõnas ta ja lisas, et hetkel ei ole paigas lennuperioodi algus ega ka sageduste arv, mistõttu rohkem infot ka neil praegu jagada ei ole. «Küll aga on see ülimalt rõõmustav uudis, sest tegemist on maailma absoluutsesse paremikku kuuluva lennufirmaga ning Lähis-Ida piirkond on muutumas üha olulisemaks nii Eesti turistide kui ka ettevõtjate jaoks.»

Qatar Airwaysi kodulehelt pole praegu otselende Tallinnasse eeloleva aasta jooksul võimalik leida.

Qatar Airways on 200 lennukiga Katari ettevõte, mis lendab enam kui 150 sihtkohta. Qatar Airways on «lennufirmade Oscaritel» ehk iga-aastasel rahvusvaheliste lennufirmade auhinnagaalal valitud kümne aasta jooksul neli korda maailma parimaks lennufirmaks ning seda ka 2017. aastal. Lisaks sellele saavutas lennufirma 2017. aastal neljanda koha maailma täpseimate lennufirmade arvestuses.

Qatar Airways paistab konkurentide seast silma ka lendajatele pakutavate mugavuste poolest. Nii on turistiklassireisijatel lennukis jalaruumi tavapärasest rohkem ning uhkematel lennukitel on äriklassireisijate rõõmuks isegi eraldi magamiskapslid. Ajaviitmiseks on lennukitesse paigaldatud meelelahutussüsteemid tuhandete filmide, sarjade, muusika ja mängudega. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles