Jahimehed said loa küttida Lääne- ja Pärnumaal veel kolm hunti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees.
Jahimees. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Keskkonnaamet lubas viimastel päevadel olnud hundirünnakute tõttu küttida väljaspool hooaega Lääne- ja Pärnumaal täiendavalt kokku kolm hunti.

Läänemaal tohib lasta kaks hunti Noarootsi ja Haapsalu jahipiirkonnas ning Pärnumaal Kullipesa ja Surju jahipiirkonnas võib lasta ühe hundi, ütles BNSile keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko.

«Küttida on lubatud ainult nuhtlusisendeid, kellel on oluliselt vähenenud inimpelglikkus ning kes oma muutunud käitumisharjumustega seavad ohtu koduloomade elu ja tervise,» sõnas Rakko. «Selliste isendite puhul on ainsaks tõhusaks kahjude vältimise meetmeks nende küttimine.»

Rakko lisas, et mõlemas maakonnas on koduloomi rünnanud huntide liikumised jahimeestele teada ja seetõttu saavad nad küttimist üsna suunatult korraldada.

Kolme täiendava hundi laskmise luba kehtib esialgu 10. aprillini, misjärel hinnatakse olukorda ning vajadusel luba pikendatakse.

Veebruariga lõppenud hundijahi hooajal lasid jahimehed Eestis 101 hunti lubatud 112st, lisaks küttisid nad kolm hunti väljaspool jahiaega erilubade alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles