Kanter tegi laagris pikema heite, Kupper naudib luksust (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter ja Martin Kupper leidsid Lõuna-Aafrikas treeninglaagris viibides aega ka elevantidega jalutamas käia.
Gerd Kanter ja Martin Kupper leidsid Lõuna-Aafrikas treeninglaagris viibides aega ka elevantidega jalutamas käia. Foto: Erakogu

Gerd Kanter ja Martin Kupper saabusid mõned päevad tagasi viie nädala pikkusest treeninglaagrist Lõuna-Aafrika Vabariigis. Ühise koostöö neli esimest kuud on mõjunud kettahiidudele hästi, kinnitavad mõlemad.

«Ma julgen öelda, et olen teinud nende viimase nelja kuu jooksul professionaalsemalt sporti kui varem,» ütleb Kupper õhinal. «Kogu pilt on täiesti teine. Ka laager oli väga hästi planeeritud ja õnnestus. Muutus on olnud tõesti igas mõttes positiivne.»

Kui varasemalt aitas Kupperit endine tippheitja Aleksander Tammert oma põhitöö kõrvalt nii palju kui jõudis, siis nüüd on Kanter ning treeneri ja füsioterapeudina tegutsev Indrek Tustit tema kõrval kogu aeg. «Eesti mõistes on kahe abilisega töötamine puhas luksus,» oskab ka Rio olümpia neljas mees ise võimalust hinnata.

Ka 38-aastane Kanteri sõnul on Kupperi tehnikas märkimisväärseid korrektuure tehtud. «Martini tehnika ei vastanud siiani tema parameetritele - ta ei kasutanud pööreldes oma võimast keha ära täies mahus,» selgitab olümpiavõitja. «Suur töö tehakse ära just jalgadega. Ja Martinil on jalgades nii jõudu kui plahvatuslikkust küllaga. Oleme üritanud seda tema heites ära kasutada ja kui ta samamoodi arenemist jätkab, võime väga huvitavat hooaega oodata. Ka need, kes laagris kõrvalt tema heited nägid, on andnud positiivset tagasisidet.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles