CV Keskus: sooline palgalõhe väheneb kümne aastaga kaks korda

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus palgalõhe vastu
Meeleavaldus palgalõhe vastu Foto: Andres Haabu

CVKeskus.ee palgaküsitluse tulemustest nähtub, et naiste ootused palga osas tõusevad.

Tööportaal uuris enam kui 2000 töötajalt nende tuleviku palgaootust ja palus vastajatel hinnata, kui suurt palka nad soovivad teenida aastal 2028. Iga neljas vastaja leidis, et sooviks aastal 2028 saada kätte rohkem kui 2400 eurot kuus.

Uuring viitas ka palgalõhe vähenemisele – töötajate tänaste prognooside järgi langeb naiste ja meeste palgaootuste erinevus kümne aastaga 13protsendile.

«Iga teine naine vastas, et teenib aastal 2028 igakuiselt rohkem kui 1800-eurost netopalka,» CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

Auväärt lisas, et palgaootuste lõhe kadumist on märgata enim juhtide seas, kus meeste ja naiste keskmise tuleviku palgaootuse erinevus on vaid 5%.

Eurostati hiljuti avaldatud uuringust selgus, et 2016. aastal oli Eestis sooline palgalõhe 25,3protsenti, mis on üle pooleteise protsendipunkti väiksem kui 2015. aastal. Veel paar aastat tagasi ulatus sooline palgalõhe Eestis ligi 30protsendini, kuid viimase paari aastaga on see uuringute alusel mõõdukas tempos vähenenud.

LISAFAKTID

- Keskmine palgaootus aastaks 2028 on naistel 13 protsenti madalam kui meestel;

- Juhtide seas on meeste ja naiste keskmise palgaootuse erinevus vaid 5 protsenti;

- Iga teine naine soovib aastal 2028  teenida rohkem kui 1800 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles