Eestil on Saksamaaga rahanduspoliitikas samad põhimõtted

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Saksamaa Bundestagi presidendi Norbert Lammertiga 19. mail 2011.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Saksamaa Bundestagi presidendi Norbert Lammertiga 19. mail 2011. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus Saksamaa Bundestagi presidendi Norbert Lammertiga, kellega räägiti põhiliselt Euroopa Liidu aktuaalsetel teemadel.

Kohtumise läbivaks teemaks oli jätkusuutliku finantspoliitika olulisus nii riiklikul kui Euroopa Liidu tasandil, teatas valitsuse pressiesindaja.

Lammert märkis, et Eesti valitsus on majanduskriisi tingimustes viinud ellu eeskujulikku rahanduspoliitikat ning Eesti seisukohtadest ja kogemusest on olulist abi rahanduspoliitika kujundamisel Euroopa Liidus ja eurotsoonis.

Ansip ja Lammert olid ühiselt seisukohal, et rahaliit vajab tõsist distsipliini ja koostööd ning euroala rahandusliku stabiilsuse tagamine on kõikide liikmesriikide ees seisev tõsine väljakutse.

Peaminister Ansip rõhutas, et Eesti korras rahanduse põhjuseks ei ole mitte Euroopa Liidu liikmesriikidele kohustuslikud finantskriteeriumid, vaid realistlik suhtumine oma võimalustesse ning soovimatus elada tuleviku arvelt.

«Eestil on endiselt arvestataval määral reserve ning väike valitsussektori võlakoormus. Loomulikult pidime majanduskriisi tingimustes läbi viima struktuurseid reforme, mis paljusid
valusalt puudutasid,» ütles ta.

Ansip nentis, et ilma elanikkonna toeta poleks kriisiaja kokkuhoiupoliitikat ning struktuurseid reforme olnud võimalik ellu viia. Peaministri sõnul on Eestil läinud hästi eelkõige tänu siinkandis laialdaselt levinud tervele mõistusele. «Eestis ei ole populaarne elada oma laste arvelt,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles