Põhja prefektuur saab 180 väljakutset ööpäevas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefekt Kristian Jaani.
Põhja prefekt Kristian Jaani. Foto: Liis Treimann

Põhja prefektuuri politseinikud sõidavad ööpäevas inimestele appi umbes 180 korda, selgus Põhja prefekti Kristian Jaani ettekandest Tallinna linnavolikogus.

«Me sõidame ööpäevas Tallinnas inimestele appi umbes 180 korda. See on umbes kaheksa väljakutset igas tunnis. Harjumaal on igal ajahetkele abipalvetele reageerimas 35 patrulli,» rääkis Jaani.

Põhja prefektuuris viiakse tema sõnul läbi 45 000 süüteomenetlust aastas. Need on nii kriminaal- kui väärteoasjad. Tallinna linn annab umbes 80 protsenti kogu Harjumaa süüteomenetlustest.

«Liikluses on meie eesmärk, et iga juht läheks rooli ja juhiks oma sõidukit kaine peaga. Paraku see nii siiski ei ole. Aastas kontrollime üle 200 000 sõidukijuhi kainust ja kõrvaldame roolist 2300 joobes juhti,» rääkis Jaani.

Registreeritud süütegude arv on prefekti sõnul juba mitu aastat vähenenud. Möödunud aastal vähenes nende arv Tallinnas 25 protsenti. Väärtegude arv kahanes 28 protsenti ja kuritegude arv seitse protsenti.

«Kui midagi välja tuua, siis kohati suurenes alaealiste poolt toime pandud väärtegude arv, eelkõige alkoholiseaduse rikkumiste osas. Aga väärtegude arvu suurenemine ja vähenemine on alati seotud ka sellega, kui palju inimesi sellega parajasti tegeleb. Kui rääkida Põhja-Tallinnast, siis seal tuleb ette rohkem alkoholiseaduse rikkumisi, Lasnamäel jälle teistega võrreldes natuke rohkem narkoväärtegusid,» lausus prefekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles