Ajakirjaniku tükeldanud Madsen: Kim Wallil oli väga tore õhtu (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistus Peter Madseni (vasakul) eilsest kohtuistungist.
Joonistus Peter Madseni (vasakul) eilsest kohtuistungist. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taani leiutaja Peter Madsen ütles eile Kopenhaagenis kohtule, et tema allveelaeval surnud Rootsi ajakirjanikul Kim Wallil oli õnnetuseni imeline õhtu.

Madsen eitas, et nende vahel midagi seksuaalset aset oleks leidnud.

Leiutajat süüdistatakse mõrvas ja laiba tükeldamises ning ebasündsas käsitlemises. Ta eitab mõrva, kuid tunnistas, et tükeldas 30-aastase ajakirjaniku keha ja viskas tükid merre.

Eile kohtus viibides kandis ta musta T-särki, teksapükse ja siniseid ketse. Ta oli meeldiv kõnemaneer ja süüdistaja Jakob Buch-Jepseni küsimustele vastas ta põhjalikult.

Madsen väidab, et Walli surm oli õnnetus, millega tal polnud midagi pistmist. Esialgu rääkis ta politseile, et allveelaeva luuk kukkus Wallile kogemata pähe. Peahaava aga ei leitud. «Ma tahtsin tema perekonda ja maailma säästa nendest detailidest…sellest, mis temaga surma hetkel tegelikult juhtus, sest see on õõvastav.»

Eile kohtus ütles Madsen, et Walli surma põhjustas allveelaevas ootamatult langenud rõhk. Tema sõnul langes mootoririimis rõhk ajal, mil mees oli laevatekil ja ajakirjanik allveelaeva sisemuses. Rõhu langemise tõttu sattusid mürgised aurud allveelaeva sisemusse ja tal polnud tekkinud vaakumi tõttu võimalik luuki avada.

«Ma üritasin Kimile läbi luugi selgitada, kuidas vajalikke mootoreid seisata ning proovisin viis kuni 15 minutit sinna sisse pääseda,» ütles Madsen kohtule. «Kui ma lõpuks luugi lahti sain, mattus mu nägu sooja pilve. Leidsin ta elutult põrandal lebamas. Kükitasin ta kõrvale maha ja üritasin teda äratada.»

Buch-Jepsen esitas jaanuaris Madsenile süüdistuse, milles väitis, et leiutaja lõikas oma eraallveelaeval läbi ajakirjaniku kõri või kägistas ta surnuks. Lisaks mõrvale süüdistatakse leiutajat Walli surnukeha rüvetamises. Prokuröri sõnul peksis Madsen Walli ja pussitas teda korduvalt genitaalpiirkonda. Prokuratuur nõuab mehele eluaegset vangistust.

Naine jäi kadunuks 10. augustil, viimati nähti teda Madseni isetehtud allveelaevaga sõitma minnes. Koroneridel pole lahkamise käigus seni õnnestunud välja selgitada Walli surma põhjust. Teada pole ka mõrva motiiv. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles