Lõuna-Sudaan teatas ÜRO raadiokanali sulgemisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radio Miraya saatejuht Lubna Lasu.
Radio Miraya saatejuht Lubna Lasu. Foto: VOA News

Lõuna-Sudaani võimud sulgevad riigis tegutseva ÜRO raadiokanali eeskirjade rikkumise tõttu, teatas reedel riigi meediaregulaator.

"Raadio Miraya tegevus peatatakse pideva mittekuuletumise eest. Raadiokanal ei ole Lõuna-Sudaani seaduste suhtes immuunne," seisis võimuesindajate teadaandes.

Võimudel ei pruugi aga õnnestuda raadiokanali saadete eetrisseminekut peatada, kuna selle raadiosaatja on pealinnas Jubas asuvas ÜRO baasis.

Piirideta Reporterite 2017. aasta meediavabaduse indeksis on Lõuna-Sudaan 180 riigi seas 145. kohal.

USA kehtestas veebruaris relvaembargo kodusõjas Lõuna-Sudaani vaenupooltele ning ärgitas sama tegema ka maailmaorganisatsiooni ja teisi riike. Jaanuaris kuulutas Ühendriikide suursaadik ÜRO juures Nikki Haley, et USA ei pea Lõuna-Sudaani presidenti Salva Kiirt enam sobivaks partneriks rahupüüdlustel.

Lõuna-Sudaani jõhkra kodusõja eest on ÜRO põgenikeagentuuri UNHCR hinnangul ainuüksi naaberriiki Ugandasse põgenenud üle miljoni inimese, veel miljon on leidnud pelgupaiga teistes piirkonna riikides. Kaks miljonit inimest on olnud sunnitud kodu hülgama ja leidma varjupaika mujal riigis.

Maailma noorimas riigis Lõuna-Sudaanis puhkes kodusõda 2013. aasta detsembris, saades alguse konfliktist president Salva Kiire ja asepresident Riek Machari vahel. Vaid kaks aastat varem oli Lõuna-Sudaan Sudaanist lahku löönud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles