Ida-Ghouta ohvrite arv ületas tuhande piiri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede tankid Ida-Ghoutas.
Süüria valitsusvägede tankid Ida-Ghoutas. Foto: STRINGER/AFP

Üle tuhande tsiviilisiku on saanud surma sestsaadik, kui Süüria valitsusväed alustasid pea kolme nädala eest pealetungi mässuliste kontrolli all olevale Ida-Ghouta enklaavile pealinna Damaskuse lähedal, teatas laupäeval Londonis baseeruv vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel on surma saanud 1002 tsiviilisikut, kelle seas 215 last.

Süüria valitsusväed lõikasid laupäeval Ida-Ghouta enklaavist ära piirkonna suurima linna Douma. Keskuse teatel on Ida-Ghouta jagatud valitsusvägede pealetungi tulemusena kolme ossa - Douma ja selle ümbrus, Harasta enklaavi lääneosas ning lõunapiirkonna linnad.

Süüria valitsusväed ja nende liitlased alustasid 18. veebruaril õhu- ja suurtükirünnakute kampaaniat Damaskuse lähistel asuva Ida-Ghouta mässulistelt äravõtmiseks. Nädal hiljem alustati maavägede pealetungi.

Valitsus kaotas kontrolli regiooni üle 2012. aastal ja võttis pea kohe seejärel piirkonna piiramisrõngasse. President Bashar al-Assad tõotas jätkata pealetungi, kuni kogu Ida-Ghouta on tagasi vallutatud.

Süüria kodusõja käigus on oma kodud maha jätnud üle kümne miljoni inimese. ÜRO hinnangul on konfliktiga kaasnenud suurim põgenikekriis alates Teisest maailmasõjast. Süüria kodusõda algas 2011. aasta märtsis president Assadi vastaste meeleavalduste ja nende allasurumisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles