Eesti avas aukonsuli esinduse Indias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India lipp
India lipp Foto: SAJJAD HUSSAIN/AFP

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo avas eile ärivisiidil Aasias Eesti aukonsuli esinduse India suuruselt teise osariigi pealinnas Chennais. Eesti aukonsul on ettevõtja Dr Velu, meditsiiniseadmeid tootva korporatsiooni Trivitroni asutaja ja juht.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo sõnul on aukonsuli esinduse avamine Tamil Nadu osariigis Chennais oluline samm kahe riigi majanduskoostöö arendamisel.

«Chennai on üks suurimaid ettevõtluse ja tööstuse keskuseid Indias,» ütles minister Palo. «Nii Chennai kui 60-miljonilise rahvaarvuga Tamil Nadu osariigi tervikuna teeb meie jaoks atraktiivseks nende kiirelt kasvav digisektor. Chennai on India suuruselt teine IKT-tööstus Bengaluru järel ning ka Eesti ettevõtetel on võimalik oma tooteid ja teenuseid siin müüa,» selgitas minister Palo.

«Meie ekspordi kasvatamiseks Indiasse on aukonsuliks nimetatud Dr Velu juba andnud hindamatu panuse ning ta on avanud uksi ka sellekordse Eesti äridelegatsiooni ettevõtjatele. Usun, et ta teeb oma parima, et leida Eesti majandusele uut turgu Indias,» lisas Palo.

Eesti suursaadiku Indias Riho Kruuvi sõnul laiendab uue aukonsuli esinduse avamine konsulaarteenuste osutamist nii Indias elavatele kui ka Chennai piirkonda reisivatele Eesti kodanikele. «Iga aastaga on eestlaste huvi India vastu kasvanud ja see on ainult tervitatav. Aukonsuli põhiülesanneteks on Eesti kodanikele konsulaarabi andmine ning majandus- ja kultuurikontaktide vahendamine,» ütles suursaadik Kruuv.

Kulandaivelu Gomathy Babu Sadacharam töötab aukonsulina alates eelmise aasta novembrikuust. Indias on Eestil neli aukonsulit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles