Pidu katku ajal: toetused omadele poistele kasvasid kui imeväel (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Alari Paluots

Martin Repinskil ja Tarmo Tammel kulus maaeluministritena vaid mõni nädal, et seakatkutoetusi jagav määrus «omadele» ettevõtjatele tulusamaks kirjutada. Sadu tuhandeid eurosid panid seeläbi taskusse nii otsusele salaja teed silunud keskerakondlasest seakasvataja Urmas Laht kui ka tema liitlase Teet Soormiga seotud ettevõtted.

2016. aasta 19. oktoober. Tallinnas Kadriorus põllumajandus-kaubanduskoja majas istub koos isevärki ümarlaud: ühes leeris on piimalehmakasvatajad, teises seapidajad. Keset lauda on kõrges kuhjas miljonid eurod – olgugi et ülekantud tähenduses.

Nimelt on põllumehed pealinna tulnud toonase maaeluministri Urmas Kruuse (Reformierakond) ülesandel: mõeldagu välja, kuidas jagada 8,08 miljonit eurot Euroopa Komisjoni toetusi, mis viimasel hetkel Eestile eraldati ja millele riik sama palju juurde paneb.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles