Kaja Kallas pakub Reformierakonna uueks peasekretäriks Kert Valdaru (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhiks pürgiv Kaja Kallas.
Reformierakonna juhiks pürgiv Kaja Kallas. Foto: Marko Saarm

Reformierakonna tulevane juht Kaja Kallas avalikustas täna õhtul kirjas partei siselistile, et pakub uueks peasekretäriks välja Kert Valdaru ja tutvustab teda juba homme fraktsioonile.

«Reedel lõpetasime lepingu erakonna peasekretäriga ja koheselt kerkis üles küsimus, kellest saab uus,» kirjutas Kallas. «Kuigi mul oli potentsiaalse kandidaadiga kokkulepe olemas, siis loodan, et mõistate, et ei saanud tema nime avaldada enne, kui ta saab oma pere ja praeguse tööandjaga räägitud, sest see oli tema palve.»

«Mul on hea meel, et olen leidnud inimese, kes on nõus võtma endale Reformierakonna peasekretäri keerulise ülesande,» jätkas Kallas. «Selleks inimeseks on meie erakonna liige Kert Valdaru, kes hetkel juhib Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskust, kuid enne seda töötas pikalt siseministeeriumis ja sisekaitseakadeemias juhtivatel kohtadel.»

Kallas ütles, et on Valdaruga hea tuttav juba Tartu Ülikooli ajast, kus Valdaru õppis politoloogiat ja sotsiaalpoliitikat. «Viimastel aastatel oleme tihedalt suhelnud rände teemadel, kus teda võib pidada eksperdiks. Ta on olnud ka meie programmi ja valimisplatvormi koostajate hulgas,» ütles Kallas.

Valdarule peab heakskiidu andma ka Reformierakonna juhatus. «Mul on hea meel, et selline kirega inimene on nõus tulema meie meeskonda. Loodan, et uus juhatus tema kandidatuuri ka toetab.»

Kallas lisas kirjas, et saab fraktsioonile Valdaru loodetavasti isiklikult tutvustada juba esmaspäeva hommikul.

Kert Valdaru
Kert Valdaru Foto: ERR/ekraanikuva


Saaremaalt pärit Kert Vald­aru on avalikus sektoris töötanud üle 15 aasta. Valdaru on juhtinud sisekaitse­akadeemias nii migratsiooniuuringute kui ka täiendus­õppe keskust ning mullu 10. aprillist asus ta Astangu kutserehabilitatsiooni keskuse juhi kohale. Valdaru lõpetas 2001. aastal Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna. Äriregistri järgi on Valdaru Reformierakonna liige alates 2014. aasta veebruarist.

Reedel toimunud Reformierakonna juhatuse koosolekul otsustati pisut rohkem kui kuu aega enne uue juhtkonna valimist vabastada ametist partei peasekretär Tõnis Kõiv. Kõiv ütles juhatuse istungi järel ajakirjanikele, et ei kavatse järgmise aasta valimistel riigikokku kandideerida, vaid keskendub selle asemel enda juristikarjäärile. Uut peasekretäri aga reedel ametisse ei määratud. Kallas ütles siis, et uus inimene on küll olemas, aga hoidus tema nime avaldamast. Kuni tänaseni oli see saladus ka erakonnakaaslaste ees.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles