Indias tahetakse Eesti moodi e-valitsema hakata

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve palu kohtus India osariigi Tamil Nadu peaministri Edappadi K. Palaniswaniga
Urve palu kohtus India osariigi Tamil Nadu peaministri Edappadi K. Palaniswaniga Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kohtus ärivisiidi raames India osariigi Tamil Nadu peaministri Edappadi K. Palaniswaniga, kellega leppis kokku plaanis allkirjastada e-valitsuse teemaline koostööleping.

«Digivaldkond puudutab tänapäeval rohkemal või vähemal määral kõiki valdkondi. Samamoodi on e-valitsemise arendamine muutunud prioriteediks väga mitmete riikide valitsuste jaoks,» sõnas Palo.

«Mul on hea meel, et 60-miljonilise rahvaarvuga Tamil Nadu osariigi valitsus soovib õppida Eesti valitsuse kogemusest India riiklike teenuste ja süsteemide digitaliseerimisel. Samuti on see hea võimalus tutvustada Eestit kui digiriiki maailma ühe suurima majanduse ettevõtjatele ja suurinvestoritele, kes saavad sellest loodetavasti julgustust meie firmadega koostöö tegemisel ning Eestisse investeerimisel,» märkis ta.

Eesti-India majandussuhete arendamiseks olid ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palol kokkulepitud kohtumised seitsme India ministriga. Kohtumiste läbiv teema oli koostöö digivaldkonnas, e-valitsemise kogemuste vahetamine ning India ministrid tundsid suurt huvi ka Eesti küberturvalisuse praktikate vastu.

India pealinnas Delhis toimusid kohtumised India välisasjade riigiministri M.J. Akbariga, IT- ja justiitsministri Ravi Shankar Prasadiga ja kaubandus- ja tööstusministri Suresh Prabjuha.

Järgmisena külastati Chennais India osariigi Tamil Nadu peaministrit Edappadi K. Palaniswanit, kaubandus- ja tööstusministrit Thiru M. C. Sampathi ja IT-ministrit doktor M. Manikandanit.

Äriviisiidi viimasel päeval leiab aset kohtumine Mumbais Maharashtra osariigi peaministri Devendra Fadnavisega.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega koostöös korraldatud äridelegatsiooni visiit algas eelmisel kolmapäeval ning lõppeb esmaspäeval. Äridelegatsioon külastab kolme peamist ärikeskust Indias: Delhit, Chennaid ja Mumbaid.

Äridelegatsiooni kuuluvad Eesti ettevõtted Comodule, Rose Mons, Guardtime, Velmenni, TransferFriend, Jobbatical, EnLife ja Nordic Automation Systems ning e-residentsuse ja Work In Estonia programmi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles