Putin andis 2014. aastal korralduse lennuk alla tulistada (19)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Aleksei Družinin/AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin andis 2014. aastal korralduse tulistada alla lennuk, mis suundus väidetavalt pommiga Sotši olümpiamängudele. Vahetult pärast seda korraldus tühistati.

Kahetunnises filmis «Putin» selgitab Venemaa riigipea, et enne Sotši olümpiamängude algust sai ta teate, et Ukrainast Türgisse suunduv lennuk on kaaperdatud ja selle pardal on pomm.

«Mulle öeldi, et lennuk teel Ukrainast Türkki on kaaperdatud, kaaperdajad nõuavad maandumist Sotšis,» lausus Putin filmis.

110 reisijaga Harkivist Istanbuli lennanud Pegasus Airlines Boeing 737-800 piloodid teatasid väidetavalt, et ühel reisijal on pomm ja ta nõuab Sotšis maandumist.

Putini sõnul ütlesid julgeolekuametnikud, et sellises olukorras tuleb hädaabivariandina lennuk alla tulistada. «Ma ütlesin neile: käituge plaani kohaselt,» lisas ta.

Mõni minut hiljem sai riigipea teise telefonikõne, kus teatati, et tegu oli valehäirega. Selle peale korraldus tühistati. Putini sõnu on kinnitanud Kremli kõneisik Dmitri Peskov.

Film «Putin» on laetud üles sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles