Videod ja galerii: Kaja Kallas tutvustas erakonnakaaslastele terava ütlemisega Kert Valdaru (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna tulevane juht Kaja Kallas tutvustas täna hommikusel koosolekul erakonnakaaslastele Kert Valdaru, keda pakub uueks erakonna peasekretäriks.

Reformierakonna peasekretärina soovib Valdaru enda sõnul ühendada kontori, riigikogu fraktsiooni ja erakonna juhatuse tööd, samuti toetada erakonna piirkondlikke organisatsioone. 

Seni Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskust juhtinud Valdaru on tõmmanud sotsiaalmeedias endale tähelepanu teravate ütlemistega. Peasekretärikandidaat esineb Twitteris Kurt Walterina ja krõbedate  väljenditega on kontol kostitatud Valdaru erakonnakaaslasi, aga ka paljusid teisi. Omadest on kõige enam pihta saanud erakonna esimees Hanno Pevkur. 

Valdaru ütles Postimehele, et Kurt Walteri konto taga pole vaid tema üksinda. Seda haldab tema sõnul erinevate vaadetega sõpruskond, kes võivad postitada kontole enda parema äranägemise järgi. 

Valdaru kirjutistest ei puudu ka sarkasm ja iroonia.

Mäletatavasti käis 2016. aastal enne reformierakonna esimehe valimisi paras pori loopimine. Hanno Pevkur süüdistas Michali «tagatoapoliitika ajamises». Kurt Walter võttis  seisukoha.

Kuid praeguse erakonna esimehe pihta on tulnud verbaalseid rünnakuid siiski kordades rohkem.

Astangu kutserehabilitatsiooni keskuse juhi twitteri seinalt leiab ka ühiskonnakriitilisi üllitisi. 

Kurt Walter on Eesti kontekstis twitteri-staar: tal on jälgijaid üle 900. 

Üks väheseid, keda Valdaru teravustega üle ei vala ja pigem tunnustab, tundub olevat ajakirjanik ja luuletaja Juku-Kalle Raid. 

Endine sots

Kert Valdaru on üle kümne aasta töötanud rändvaldkonnaga seotud ametikohtadel. Ta on töötanud siseministeeriumis rände­poliitikat kujundavas üksuses, täites nii osakonnajuhataja kui ka asetäitja ülesandeid.

Ta on ta töötanud sisekaitseakadeemias üksuse juhi ja rändeeksperdina, arendades akadeemia võimekust rände, pagulaste ja lõimumisuuringute koostamisel ning koolituste ja teavitusürituste korraldamisel, pidades samal ajal ka loenguid.

Postimehele teadaolevalt astus Valdaru reformierakonna liikmeks alles 2014. aastal. 20 aastat tagasi astus ta hoopis sotsiaaldemokraatide ridadesse, kus ta püsis kuni 2010. aastani.

«Mul on hea meel, et olen leidnud inimese, kes on nõus võtma endale Reformierakonna peasekretäri keerulise ülesande,» jätkas Kallas. «Selleks inimeseks on meie erakonna liige Kert Valdaru, kes hetkel juhib Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskust, kuid enne seda töötas pikalt siseministeeriumis ja sisekaitseakadeemias juhtivatel kohtadel.»

Kallas ütles, et on Valdaruga hea tuttav juba Tartu Ülikooli ajast, kus Valdaru õppis politoloogiat ja sotsiaalpoliitikat. «Viimastel aastatel oleme tihedalt suhelnud rände teemadel, kus teda võib pidada eksperdiks. Ta on olnud ka meie programmi ja valimisplatvormi koostajate hulgas,» ütles Kallas.

Valdarule peab heakskiidu andma ka Reformierakonna juhatus. «Mul on hea meel, et selline kirega inimene on nõus tulema meie meeskonda. Loodan, et uus juhatus tema kandidatuuri ka toetab.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles