Järveoja: tõestasime punktikatse võiduga, et kiirus oli võiduks olemas

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko MM-ralli
Mehhiko MM-ralli Foto: Toyota GAZOO Racing

«Tõestasime punktikatse võiduga, et kiirus oli võiduks olemas. See oli kindlasti positiivne, aga siiski oli ralli suur pettumus,» sõnas Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja pärast Mehhiko rallit Kuku raadiosaatele «Piloot». Eestlaste laeks jäi 14. koht.

Eesti rallimeeste sõidu lõpetas laupäeval enneaegselt turboprobleem, mis ilmnes 11. kiiruskatsel. «Nagu ikka, juhtus asi esimest korda. Mehaaniline murdumine. Seda polnud võimalik ette näha,» sõnas Järveoja ning lisas, et Toyota masinatele oli ralli seekord päris keeruline.

«Eks nad olid enesekindlamad kui lõpp välja kujunes. Paraku on nii, et kuna ükski tiim Mehhikos testida ei saa, siis tuleme jälle siia ja kõik kordub taas. Raske on Euroopas neid  õigeid mudeleid leida, kui seal pole sellist hõredat õhku ja selliseid temperatuure kui siin. Kokkuvõttes saime meie vähemalt võrreldes Esapekka ja Jari-Mattiga olukorraga paremini toime tulla, püsisime esikohakonkurentsis ka reedel. Aga suures plaanis oli tiimile ikkagi väga-väga kehv ralli.»

Omavahel naljatasime, et auto oli reedel kui diskosaal

Samas avaldas Järveoja, et kõrgete temperatuuridega sai üsna kavalalt mängida. «Reedel oli üsna palju raskeid mäkkeronimisi, kus pidi targalt sõitma, kus mingil hetkel tuli auto täisvõimsust kasutada ning kui vähegi sirgem koht tekkis, sai auto jahutust. Nuppudega mängimist oli reedel kõvasti. Tundub, et Ott suutis seda võrreldes teiste sõitjatega paremini manageerida. Omavahel naljatasime, et auto oli reedel kui diskosaal. Tuled põlesid kogu aeg!»

Punktikatse võitsid eestlased kavalusega. Viimase katse eel otsustati koos meeskonnaga võtta nelja ja poole minutiline ajatrahv võtta ning rajale mindi teistest hiljem.

«Hommikul oli isegi jutt, et äkki tuleb mingi paber, millega peab stardikoha säilitama. Aga kui oli selge, et sellist paberit ei tule, siis oli suhteliselt lihtne otsus. Kui pretsedent on loodud, siis tuleb järgida reegleid ning võtta reeglitest maksimum,» muigas Järveoja. «Tundub, et tasus ära. Viis punkti väikegi lohutus sellele rallile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles