Revolutsioon kasvuhoonetööstuses - NANO kasvuhooned tagavad kiire ja rikkaliku saagi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Averto

Kuidas suurendada köögiviljadele saagikust ja lühendada nende küpsemisaega?

Varajane saagi valmimine ja selle mahu suurenemine on võimalik tänu kasvuhoone kattematerjalile - NANO polükarbonaadile. Tänu unikaalsele struktuursele nanoelemendile, mis oli arendatud Belgorodi Põllumajanduse Akadeemia ja V. J. Jurjevi nimelise Taimekasvatuse Instituudi teadlaste koostööna. Uue põlvkonna NANO polükarbonaadil on mitmeid uusi omadusi, mis algatas kasvuhooneäris tõelise revolutsiooni.

Foto: Averto

Rikkalik saak on nüüd võimalik ka Baltimaade kliimas

NANO polükarbonaat suurendab köögiviljakultuuride saagikust kuni 30%, lühendades saagi küpsemisaega kuni 3-4 nädala võrra.

Uus NANO polükarbonaat on valge polükarbonaadi täiustatud versioon, millele on lisatud valguse muundamise omadus. NANO polükarbonaadil on lisaks tavalise polükarbonaadi omadustele ka omadus muuta kahjulik ultraviolettkiirgus (UV-kiirgus) taimedele kasulikuks valgusspektriks.

Punase spektri kiirgus stimuleerib taimede kasvu

Erilised struktuursed nanolisandid polükarbonaadis loovad taimedele kasuliku kiirguse efekti. Paneelide sees olev "intelligentne" selektiivne lisand kindlustab NANO polükarbonaadile kergelt roosaka tooni, muutes ultraviolettvalguse punase spektri valguseks, mis omakorda stimuleerib taimede kasvuprotsesse.

Taimedele mõjuva punase λ=660 nm pikkuse valguslaine tagajärjel, mis vastab kõrgetele fotosünteesi näitajatele, valmib kogu saak kuni 3-4 nädalat varem.

Foto: Averto

Kuidas toimivad uued nanoelemendid

Mõjutades taimi punase λ=660 nm pikkuse valguslainega käivitatakse fütokroomi muutumine mitteaktiivsest vormist aktiivsesse, algatades võimendatud klorofülli ja karotenoidide süntees. Kromoproteiinide aktiivne fotosüntees tagab köögiviljakultuuridele veelgi kiirema kasvu ja suure saagikuse.

Tänu kahe nanoelemendi vastastikusele toimele - kaitse kondensaadi ja agrolisandi eest, luuakse NANO polükarbonaadiga kaetud kasvuhoonetes köögiviljakultuuridele soodsad kasvutingimused.

Vetthülgav kate kaitseb taimi haiguste eest

NANO polükarbonaadi väga oluliseks omaduseks, mida oskavad hinnata kõik kasvuhoone omanikud, on veetõrjumise omadus. Täiustatud NANO polükarbonaat on kaetud kondensaaditekke vastase kattega, mis hülgab vett ja ennetab suurte kondensaadi piiskade teket polükarbonaadi lehtedel kasvuhoone sees. Vetthülgava katte puudumisel satuvad kondensaadi piisad taimedele, soodustades erinevate seente ning muude haiguste levikut ja arengut.

NANO polükarbonaadi kasutamine kasvuhoonetes ja põllumajandusehitistes

NANO kärgpolükarbonaat on suurepärane lahendus kasvuhoonetele ja karjakasvatuskompleksidele, sest mobiliseerib taimede ja loomade sisemist bioloogilist potentsiaali. Seda kasutatakse kasvuhoonete katmisel suvilates, tööstuslikus taimekasvanduses, aga ka loomapidamisruumide katmiseks.

NANO polükarbonaadi lehti soovitatakse kasutada nii kilekasvuhoone alternatiivina suvilates, kui ka põllumajandussektoris karja- ja taimekasvatamise efektiivsuse tõstmiseks. NANO polükarbonaat sobib erineva suurusega kasvuhoonetele, mis on nii küttega kui ilma.

NANO polükarbonaadi valiku eelised

NANO polükarbonaat vähendab taimede põletusohtu, mis tekib otseste päikesekiirte käes ning kaitseb taimi väliste ilmastikutingimuste eest. NANO polükarbonaat muudab kahjuliku UV-kiirguse taimedele kasulikuks punase valguse spektriks, mille tulemusega lüheneb saagi küpsemisaeg kuni 3-4 nädala võrra ja üheaastaste kultuuride saagirikkus suureneb kuni 1,5 korda.

Uue NANO polükarbonaadi tootja pakub klientidele pikendatud garantiiaega ja garanteerib pikka tööiga (võrreldes tavalise polükarbonaadiga). Lisaks soodustab NANO polükarbonaat köögiviljade, lillede ja muude kasvuhoonekultuuride eluprotsesside kulgemise, mis oluliselt vähendab eneriga- ja tootmiskulusid.

NANO kasvuhoone hinnad

  • 3x4 m – alates 260 €
  • 3x6 m – alates 366 €
  • 3x8 m – alates 456 €
  • 3x10 m – alates 546 €
Foto: Averto

Ole NANO polükarbonaadiga teistest ees!

Saagi küpsemisaja lühendamine on eelis toote tarnimisel turule, mis võib tuua lisatulu iga, konkurentidelt võidetud, hooaja päeva eest.

Täpsemat informatsiooni NANO kasvuhoonete, nende tüüpide, suuruste ja hindade kohta leiate AVERTO kodulehelt https://averto.ee/

Copy
Tagasi üles