Peskovi sõnul valmistatakse ette Putini külaskäiku Krimmi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud ekraanilt jälgimas Putini iga-aastase kõne ülekannet
Ajakirjanikud ekraanilt jälgimas Putini iga-aastase kõne ülekannet Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/Scanpix

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul on ettevalmistamisel president Vladimir Putini külaskäik okupeeritud Krimmi.  

Ajakirjanike küsimusele, kas Putin sõidab Krimmi pühapäevasteks presidendivalimisteks, vastas Peskov, et ei tea, kus president hääletab. «Ma ei saa esialgu öelda, kus president hääletab. Tavapäraselt teeb ta seda Moskvas,» ütles Peskov.

«Mingit põhjust arvata, et ta valib selleks muu paiga, mul ei ole, kuigi riigipeal on nagu igal Venemaa kodanikul seaduslikult selline võimalus olemas,» märkis ta.

Seejuures märkis pressisekretär, et Putini reisi Krimmi tõepoolest valmistatakse ette.

Venemaa korraldab presidendivalimised 18. märtsil, mil möödub neli aastat Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare annekteerimisest.

Kõrgete toetusnumbritega Vene president Putin kindlustab endale 18. märtsi valimistel neljanda ametiaja, sest kõik arvestatavad vastaskandidaadid eesotsas Aleksei Navalnõiga on valimistelt kõrvaldatud. Ainsa opositsioonilisi seisukohti väljendava kandidaadina lubasid võimud valimistele teleajakirjanik Ksenia Sobtšaki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles