Eesti jalgpallikoondislase näitel: mida teha, kui oled piiri taga plindris?

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildimeenutus ainsast poolajast, mis Rauno Sappinenile (nr 22) Belgias seni mänguaega antud.
Pildimeenutus ainsast poolajast, mis Rauno Sappinenile (nr 22) Belgias seni mänguaega antud. Foto: FACEBOOK / BEERSCHOT WILRIJK

Jalgpallur Rauno Sappineni näide pole esimene ega viimane, küll aga suurepärane õppematerjal: kui koduliigast piiri taha leping saadakse, ei tähenda see alati alati otsemaid karjamaalt marjamaale pääsemist. Eesti liiga mullune parim mängija ja suurim väravakütt sõlmis jaanuari viimasel päeval karjääri esimese välislepingu, siirdudes (vähemalt) pooleks aastaks Belgia esiliiga tippklubi Beerschot Wilrijki ridadesse.

Reaalsus on osutunud karmiks: järgnenud kuues kohtumises on Sappinenile mänguaega jätkunud täpselt ühe poolaja jagu. Ehk senisest 540 võimalikust minutist on 22-aastasele ründajale eraldunud vaid 45…

«Jah, seda ei ole palju, aga ega ma siia tulles arvanudki, et kõik hakkab kohe hirmus libedalt sujuma. Lihtne ei peagi olema. Aga olen kannatlik,» lausub vahepeal Eestisse põiganud Sappinen.

Ka Eesti koondise peatreener Martin Reim ei tõtta paanikanupule vajutama ja annab noormehele aega atra seada ja end uues keskkonnas tõestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles