Rootslased: meid loobiti õllega. Bjørndalen: probleem pole alkoholis

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Matthias Schrader/AP

Murdmaasuusatamise Holmenkolleni MK-etapp lõppes möödunud nädalavahetusel kaosega, kui kümned inimesed said erinevates staadionil ning staadioni lähedal toimunud vahejuhtumites vigastada. Juhtunu on laskesuusatamise MK-etapi eel tekitanud poleemika – ehk peaks suusapühamus alkoholitarbimise ära keelama?

Rahvahulga tunglemine oli metroojaamades vahepeal nii suur, et mitmed inimesed minestasid. Ummikute tõttu oli päästetöötajatel sündmuskohale jõudmisega raskusi ning. Politsei info kohaselt puhkes mitmel pool ka kähmlusi.

Rootsi tippsuusataja Charlotte Kalla abilise Torbjörn Nordvalli sõnul oli probleem liigses alkoholis – «paljud täiskasvanud kaotasid oma pea ja jõid end Skandinaavia ühel suursuguseimal spordivõistlusel maani täis.»

Ma ei julgenud oma poega siia tuua!
 

Tema sõnu kinnitas ka Rootsi murdmaasuusataja Daniel Rickardsson, kes ütles Expressenile, et tegu oli ühe tema karjääri kõige sõgedama võistlusega. «Norra pealtvaatajad loopisid meid õllega. See oli totaalne kaos!» Sama suhtumisega oli ka MK-etapi võitnud norralanna Marit Bjørgen, kes ütles, et fännide käitumine rikkus võistlusmeeleolu. «Ma ei julgenud oma poega siia tuua!»

Rootslaste sõnul võidaks Holmenkollenis alkoholimüük ära keelata, kuid näiteks laskesuusataja Ole Einar Bjørndalen liigse alkoholi mõju ei usu.

Intervjuus NTB-le sõnas ta, et selline praktika ei toimiks. «Ma ei usu, et alkoholi peaks ära keelama. Holmenkollen on rahvapidu. Jah, keegi oli veidi janusem, aga see ei kehti kõigi kohta.»

Bjørndalen on aastaid MK-sarjas tiirelnud ning talle oli Oslos juhtunu üllatuseks.

«Meil ei ole ju staadionil 100 000 pealtvaatajat, neid on 30 000 – 50 000 ning võistlused on tihti väiksemates kohtades kui Holmenkollen. Ma pole kunagi kaklusi näinud. Vahel kukub keegi kokku või saab südameataki, aga selliseid asju juhtub. Teistes riikides on asi isegi ekstreemsem – staadioni ääres on eraldi õlletelgid, kus väikesel alal saab lõbutseda ja õlut juua. Võib-olla oleks see parem lahendus,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles