McDonald's taotleb kohtus päästeameti ettekirjutuse tühistamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suuremaid Venemaalt lahkujaid oli McDonald's, kes sulges pärast Kremli invasiooni Ukrainasse eelmisel aastal kõik oma 800 Venemaal olnud söögikohta.
Üks suuremaid Venemaalt lahkujaid oli McDonald's, kes sulges pärast Kremli invasiooni Ukrainasse eelmisel aastal kõik oma 800 Venemaal olnud söögikohta. Foto: Hannah McKay/REUTERS

Eestis restoraniketti McDonald's opereeriv Premier Restaurants Eesti AS taotleb Tallinna halduskohtus päästeameti ettekirjutuse tühistamist; ettekirjutusega pidi McDonald's viima tuleohutusnõuded Viru tänava toitlustuskohas seadusega kooskõlla.

«Ettekirjutuse tühistamise menetluses määras kohus teisipäevasel istungil paikvaatluse, mis toimub 20 märtsil. Edasine menetluse käik ja tähtajad selguvad peale seda,» ütles halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu BNS-ile.

Möödunud aasta 13. septembril toimunud paikvaatlusel tuvastas päästeamet Tallinnas Viru tänav 24 asuvas McDonald'si toitlustuskohas tuleohutusnõuete rikkumised, mille põhjal koostatud ettekirjutus tuli täita 31. jaanuariks.

Toitlustuskohas tuli tagada köögi ventilatsioonisüsteemi regulaarne kontroll ja hooldus, tähistada evakuatsioonivalgustiga uks, mis viib McDonald'si köögist otse õue ning korraldada suitsu ja soojuse eemaldamise seadmestiku hoolduse teostamine ja dokumenteerimine.

Päästeamet tuvastas paikvaatluse käigus, et kuigi objekt esitas rasvakanalite puhastamist tõendavad aktid, olid köögi ventilatsioonisüsteem, rasvakanalid ja ventilatsiooni agregaat hoone katusel määrdunud.

Tuleohutuse seaduse järgi on isik kohustatud järgima tuleohutusnõudeid, kontrollima tema valduses oleva seadme ja selle kasutamise ohutust ja rakendama tulekahju tekkimist vältivaid meetmeid.

Samuti tuvastati, et läbi McDonalds'i köögi läks evakuatsioonitee, kuid üks tee, mis viis köögist otse õue, oli evakuatsioonivalgustiga tähistamata. Kuna teine pääs evakuatsioonitrepikotta tagab nõuetekohaselt ainult kuni 30 inimese evakuatsiooni, siis on kindlasti vajalik projektijärgse kolmanda evakuatsioonipääsu kasutamine.

Päästeameti hinnangul puudus toitlustuskohal ka suitsu ja soojuse eemaldamise seadmestiku hooldamist tõendavad dokumendid, mida rentnik peab tagama.

Kui ettekirjutusi 31. jaanuariks ei täidetud, oli päästeametil õigus rakendada adressaadi suhtes sunniraha kokku 900 eurot.

Premier Restaurants Eesti on osa Malta ettevõttest Premier Capital, mille omandusse kuulub 132 McDonald's restorani Lätis, Leedus, Eestis, Maltal, Kreekas ja Rumeenias, kus töötab ühtekokku üle 6800 inimese.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles