Mikser keemiarünnakust: tegu on rahvusvahelise õiguse ja korra jõhkra rikkumisega (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser.
Välisminister Sven Mikser. Foto: ALIK KEPLICZ / AP / Scanpix

Välisminister Sven Mikser avaldas sügavat muret Ühendkuningriigis toimunud keemiarünnaku pärast, milles said rängalt kannatada Vene endine luuraja ja tema tütar.

Postimees avaldab Mikseri avalduse muutmata kujul:

«Eesti on sügavalt mures ja häiritud sellest, et 4. märtsil kasutati Ühendkuningriigis keemiarelva, mis tekitas ohtliku mürgistuse Sergei ja Julia Skripalil ning seadis ohtu sadu inimelusid.

Salisbury rünnak oli esimene keemiarelva kasutamine Euroopas alates Teisest maailmasõjast. Oleme šokeeritud, et isegi tänapäeval võime Euroopas seista silmitsi selliste relvade kasutamisega. Tegemist on rahvusvahelise õiguse ja korra jõhkra rikkumisega, mis näitab inimeste elude ja kannatuste täielikku eiramist.

Usaldame täielikult Ühendkuningriigi uurimise tulemusi, selle koletu kuriteo süüdlased tuleb võtta vastutusele. Kutsume siinkohal rahvusvahelist üldsust täielikule koostööle.

Kutsume Venemaad üles rahvusvahelisele kogukonnale taaskinnitama oma oktoobris 2017 tehtud keemiarelvade täieliku hävitamise deklaratsiooni kehtivust ning tagama relvastuskontrolli režiimide efektiivsuse.

Avaldame Ühendkuningriigile, oma liitlase ja sõbrale, täielikku toetust selle juhtumi lahendamisel.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles