Jäljed viivad Eestisse: finantsafäär tõmbas Soome noortefondi juhtide karjäärile kriipsu peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Soome Noortefondi juht Aki Haaro astub tagasi, kuna politsei alustas juurdlust seoses finantsvahendite kuritarvitamisega. Afääri jäljed ulatuvad Eestisse.

Politsei uurib sadade tuhandete eurode ülekandmist Eestis asuvast riiulifirmast Haaro ja noortefondi juhatuse liikme Perttu Nousiaineni ettevõtetesse, vahendab Yle.

Nousiainen astus oma ametikohalt tagasi möödunud pühapäeval. Yle andmetel liikusid sajad tuhanded eurod Nousiaineni kontodele maksuparadiisides registreeritud firmadest.

Noortefondi uus juhatuse liige Mikko Heinonen ütles, et organisatsioon on alustanud uue juhi otsinguid ning need võivad kesta mitu kuud.

Yle ja nädalaleht Suomen Kuvalehti teatasid eelmisel nädalal, et noortefondi rahaasjad hakkasid politseile huvi pakkuma siis, kui uuriti noortefondi äripartneri, ehitusfirma Salpausselän Rakentajat tegevust. Politsei kahtlustab, et ehitusfirma juhid on pannud toime ulatusliku maksupettuse ning muid kuritegusid. Uurijad püüavad kindlaks teha, kas raha, mida noortefondi juhid said, võis pärineda ehitusfirmast.

Noortefond asutati 1961. aastal ning sellele kuulub üle Soome tuhandeid kortereid.

Keskerakondlasest peaminister Juha Sipilä kinnitas teisipäeval, et ta ei tea noortefondis aset leidnud kuritarvitustest midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles