Heakorrakuul koristati Nõmmelt üle 60 tonni prügi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme lehekotid.
Nõmme lehekotid. Foto: Nõmme linnaosavalitsus.

16. aprillist 15. maini toimunud heakorrakuul korraldati Nõmme linnaosas 18 talgut, mille käigus korjati kokku ja viidi prügilasse üle 60 tonni jäätmeid.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi kinnitusel koristati vabatahtlike abiga Vabaduse, Jannseni, Võidu ja Valdeku parke, Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala erinevaid piirkondi, Glehni rahulat ja kalmistuid.

Samas koristasid aga mitmed ettevõtlikud nõmmelased ka oma kodude lähedusse jäävat linnamaad. Linnaosavalitsus varustas kõik talgulised kinnaste ja kottidega ning korraldasid prügi äraveo. Linnaosavalitsus koristas abitöölistega Pärnu maantee 327 asuvate kunagiste laskemoonaladude ümbrust ja lammutas Naaritsa tänava lõpus olevad kuurid. Äraviimist ootavad üle mitmed oksahunnikud.

«Heakorrakuu jooksul viidi Nõmmelt prügilasse 15 konteinerit prügi, kolm konteinerit vanu autorehve ja ligi 250 prügikotti ehk kokku 60,26 tonni jäätmeid,» ütles Nõmme linnaosavanem Erki Korp. «Millega küll need inimesed mõtlevad, kes oma koduümbrust lagastavad? Need ei ole ju Mustamäe või Kristiine elanikud, kes oma rämpsu Nõmme metsaalustesse sokutavad.»

Lisaks erinevatele talgutele toimub Nõmmel sel aastal ka lehtede ja okaste äraveo kampaania, mille käigus viib linnaosavalitsus igalt soovi avaldanud kinnistult tasuta ära kuni kümme 75-liitrist lehekotti. Leheveo kampaaniale registreerus ligi 4000 kinnistut. Lehekottide vedu algas 9. mail ja kestab 5. juunini. Praeguseks on ära veetud umbes 15 000 kotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles