Urmas Paet: riigikogulased ei peaks Venemaa presidendivalimiste vaatlusel osalema (2)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Mihkel Maripuu

Eesti riigikogu liikmed ei peaks Venemaal eelseisvate presidendivalimiste vaatlusel osalema, arvab Euroopa Parlamendi liigi Urmas Paet.  

«Kõik olulised sammud valimistulemuse kindlustamiseks on ammu enne, kui vaatlejad laekuvad, võimude poolt vormistatud,» põhjendas Paet oma seisukohta. 

Ta lisas, et Euroopa Parlament otsustas, et valimisvaatlusmissiooni Venemaale ei saadeta, sest neil vaatlejatel poleks mingitki võimalust tegelikult toimunust mingit pilti saada. «Oleks mõistlik, kui ka Eesti riigikogu liikmed seda eeskuju järgiksid.»

«Välismaiseid vaatlejaid kiputakse Venemaal kasutama vaid selleks, et nad valimispäeva õhtul teataksid, et rikkumisi ei täheldatud. Ja ilmselt sel päeval põgusal viibimisel valimisjaoskonnas ei täheldatagi, sest sisulised sammud on vajaliku toetusprotsendi vormistamiseks Putinile tehtud juba varem,» ütles Paet. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles