Rahapesureeglid on justkui hädatapp

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Madisson
Karin Madisson Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pankade karmid reeglid ei peleta enam üksnes kahtlast Vene raha, vaid ka ausaid Euroopa ettevõtteid, kes tahavad Eestis äri alustada või siin tehinguid teha, ütles Soraineni vandeadvokaat Karin Madisson.

«Olukord on läinud aastatega ettevõtjatele järjest hullemaks,» tõdes Madisson Äripäeva raadiosaates «Debatt», vahendab leht.

«Kui me riigina reklaamime, et tahame väga siia e-residente ja väliskapitali, siis kurb olukord on see, et ka e-residentidele Eesti pangad reeglina kontosid ei ava, sest neil ei ole võimalik tõendada oma äritegevust Eestis,» selgitas ta. Selle asemel suunatakse e-residente kontot avama näiteks Soome.

«Minu jaoks tekib küsimus, kas me Eestis oleme vindi natuke liiga peale keeranud,» tähendas Madisson ja viitas sellele, et Hispaania pank omab Soomes makseasutust ja laseb avada pangakontosid, tõstatades sellega küsimuse, et kui sealse finantsinspektsiooni jaoks on selline tegevus lubatav, siis mispärast on Eestis kehtivad reeglid nii palju karmimad.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles